Menu
A+ A A-

Studenti na GKHP - Iskustva s 26. GKHP u Sv. Martinu na Muri

Godine 2018. organizirana je I. Studentska ljetna škola HPD-a u sklopu koje je svaki sudionikproveo istraživanje te ga na kraju predstavio na 26. Godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Sv. Martinu na Muri. Svatko od nas je imao iskustva sudjelovanja na raznim studentskim konferencijama, no, većini ovo je bila prva stručna konferencija. Pomalo prestrašeni, no sigurni u svoje radove 18 studenata psihologije prijavilo se na 26. GKHP.

Dolaskom na konferenciju moglo se primijetiti kako na njoj sudjeluje uistinu veliki broj stručnjaka iz Hrvatske, ali i šire. Ovome u prilog govore podaci da je na 26. GKHP bilo prijavljeno više od 600 sudionika. No, bez obzira na taj veliki broj, tek nas je nekolicina bilo studenata. Ipak, iako veliki nesrazmjer, uistinu se niti jedan student nije osjećao manje dobrodošlim ili isključenim. Dapače, veliki je broj sudionika vrlo pozitivno prihvatio naše prisustvo.

Sam program 26. GKHP bio je iznimno bogat, od velikog broja predavanja iz raznih grana psihologije do večernjeg Pub kviza ili organiziranih razgleda. Svatko je uistinu mogao pronaći nešto za sebe! Kao glavnu prednost svega, istaknuli bismo uistinu velik i raznolik broj predavanja. Kao studenti, na ovako velikim konferencijama uistinu imate priliku poslušati razna predavanja te upoznati se s različitim granama psihologije o kojima inače ne biste imali prilike slušati na faksu.

Za studentska istraživanja s ljetne škole, organizirana je posebna sekcija, te je sva pozornost bila na nama! Nervoza se sigurno mogla osjetiti, no, sigurni u svoje znanje svatko od nas prezentirao je svoje radove. Na kraju, svi smo se složili da je ovo bilo jedno iznimno korisno i poučno iskustvo. Osim nekoliko sugestija za popravak i konstruktivnih komentara, dobili smo uistinu velik broj pohvala te velik broj pozitivnih komentara!

Zaključno, i sama konferencija se privela kraju, te uistinu možemo reći kako smo kroz ovih par dana saznali jako puno toga, stekli iskustvo za život te upoznali nove prijatelje!

back to top