Menu
Loading…

Produžen je rok za prijavu sažetaka do 1. listopada 2019. Krajnji rok za odgovor o prihvaćanju sažetka je 15. listopada.

A+ A A-

Dobrodošlica i uvodna riječ predsjednika Hrvatskog psihološkog društva

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,
 
dobrodošli na 27. godišnju konferenciju hrvatskih psihologa sa središnjom temom – Psihologija i digitalni svijet, koja će se od 6. do 9. studenoga 2019. održati u Osijeku.
 
Središnja tema ovogodišnje konferencije pred nas postavlja niz vrlo važnih pitanja koja već dulje vrijeme zaokupljaju interes psihologijske struke u svim područjima, kako u istraživanjima tako i u praksi, kao što zaokuplja i naš svakodnevni život. Neosporno je da korištenje digitalnih tehnologija pruža brojne mogućnosti za psihosocijalni razvoj svakog pojedinca: od pronalaženja informacija, komunikacije, zabave, do stjecanja vještina digitalne pismenosti, neophodnih za život u 21. stoljeću. Međutim, rezultati većeg broja istraživanja ukazuju da čovjek, osobiti osobe mlađe životne dobi, na internetu, osim pozitivnih, doživljavaju i različita negativna iskustva. Mada postoje rezultati koji ukazuju na povezanost pozitivnih i negativnih iskustava na internetu, u većini njih naglasak se na ipak na negativnim aspektima korištenja interneta - različitim oblicima rizičnih ponašanja do fenomena kojeg možemo nazvati digitalnim nasiljem. Kako se kao pojedinci svih životnih dobi snalazimo i kako se suočavamo sa svim ovim izazovima pokušat ćemo raspraviti i odgovoriti na ovogodišnjoj Konferenciji.
 
Pored glavne teme konferencije, kao i na svakom našem godišnjem skupu, dobrodošli su i ostali sadržaji vezani za najrazličitija područja psihološke prakse kroz usmena priopćenja, simpozije, radionice, okrugle stolove, tribine. Budući da je godišnja konferencija jedinstveno i najbolje mjesto na kojem će te povećati svoju vidljivost u svim aspektima, pozivamo autore i izdavače da predstave najnovije knjige, psihologijske mjerne instrumente i ostale uratke koje je vrijedno pokazati u javnosti.
 
Nakon prošlogodišnjeg zagrijavanja, na ovogodišnjoj Konferenciji će važno mjesto imati i sudjelovanje studenata psihologije sa svih hrvatskih sveučilišta. Obzirom na izvrsne rezultate rada i aktivnosti Studentske sekcije HPD-a – Psihomnie, pokušat ćemo na ovogodišnjoj konferenciji osigurati optimalne uvjete za aktivno i kvalitetno sudjelovanje naših mladih kolegica i kolega kroz organizaciju – Studentskog dana gdje bi kroz cjelodnevne aktivnosti, u suradnji sa starijim kolegicama i kolegama naši mladi kolege kreirali svoje programe, izlaganja, učenja i druženja. Naravno, sudjelovanje naših umirovljenih kolegica i kolega uvijek je dobrodošlo, a postalo je tradicionalno i nadasve dragocjeno. Na Konferenciju su kao i uvijek dobrodošli i predstavnici suradnih struka i sigurni smo da će i njihov doprinos obogatiti program ovogodišnje konferencije.
 
Suorganizatori ovogodišnje Konferencije i naši domaćini su Društvo psihologa Osijek, a pridružuje se i uvijek kreativno Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije. Pripreme i prezentirane ideje, bilo da se radi o radnom ili društvenom dijelu našeg najvećeg i uvijek posebnog psihologijskog skupa jamče još jednu izvrsnu godišnju konferenciju. Ovoga puta na posebnom mjestu, na istoku Hrvatske, u prelijepoj Osječko-baranjskoj županiji, pozivamo vas, uživajte i otkrijte ovaj vrijedni kutak naše domovine, sudjelujte na još jednom jedinstvenom psihologijskom skupu - 27. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem.
 
Josip Lopižić
predsjednik Hrvatskog psihološkog društva
 
na vrh članka
Organizator - Hrvatsko psihološko društvo
Suorganizatori -  Hrvatska psihološka komora | Društvo psihologa Osijeka | Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije
Koncept & izrada Kom@ 2019 © Hrvatsko psihološko društvo. Sva prava pridržana.
logo